Økonomi

Hvordan sette opp et budsjett?

Hva er vitsen med å sette opp ett budsjett når man vet akkurat hva man handler i løpet av året. Hjernen husker jo alt, den er jo programert til å huske priser og dato. Slik er ikke min hjerne. Helt siden jeg var 16 år har jeg skrevet budsjett, rett og slett for å se hvor pengene har blitt av. Jeg har aldri vært flink til å spare, noe jeg angrer fryktelig mye på i etterkant. I følge 2010 budsjettet mitt var jeg helt elendig til å bruke pengene jeg tjente fornuftig. Kankskje fordi det var de første mnd jeg tjente et par tusen i mnd. Alt forsvant hver eneste mnd og kortet ble dratt veldig hyppig. Noe jeg selvfølgelig ikke husker noe til. Husker pappa maste litt om sparing, men jeg var rett og slett ikke intressert. Nå skulle jeg rett og slett hatt litt ekstra penger siden lønningen min dette skoleåret ikke er stor. 

Jeg skal vise de av dere som ikke har satt opp budsjett hvordan du enkelt kan gjøre det.Jeg har brukt veldig mange koder og slikt for å bygge opp budsjettet mitt, men det trenger du så absolutt ikke. Du trenger seks "celler" som det heter bortover. I den første kan det være greit og skrive datoen for når du brukte pengene. I neste celler skriver jeg et lite stikkord for hva jeg brukte pengene på. I den grønne cellen som for meg symboliserer noe bra er inntektene mine. Her kommer alt fra flaske panting til kroner du finner på bakken, i den røde cellen som for meg er litt depresiv er alle utgiftene. Nederst her tar man og markerer den nederste cellen, her hvor det står 5603,00 kr. Følge beskrivelse på neste bilde. 
Slik gjør du med både grønt og rødt felt. Se beskrivelse neste bilde.

Jeg prøvde "oppskriften" selv nå, og jeg fikk det til. Tenkte jeg like godt kunne vise dere hvordan du får kr og farge i cellene. 

Håper det var til hjelp for noen iallfall. Hvis du ikke får det til kan du legge igjen mail adressen din, eller sende meg en mail på stucksomstudent@hotmail.no så skal jeg sende malen til deg slik at du slippet og skrive inn kodene og slikt. Kanskje dette var helt unyttig for de fleste. Men hvis ikke du allerede skriver et budsjett anbefaler jeg det på det sterkeste. Man blir så mye bedre klar over hvor pengene forsvinner. 

Les mer om studentøkonomi her : http://www.studenttorget.no/index.php?show=4524&expand=3797,4524

 

Hjørdis Isabell

Hjørdis Isabell

19, Kristiansand

Studerer reiselivsledelse på Bali fra aug-des :) Bloggen blir en "dagbok" fra eventyret på Bali.

Kategorier

Arkiv

hits