DIY

DIY passport cover

Jeg holdt på å kjøpe et knall rosa cover til å ha på passet mitt, men så tenkte jeg at penger spart hvis jeg bare syr et selv. Aldri har jeg sydd noe så innviklet men ganske bra.

Nå er jeg klar for tre og en halv mnd på BALI! Hva syns dere?

DIY clock

Kom frem til at jeg måtte ha tall på klokken jeg "lagde". Var den finere nå?

Nå skal jeg på jobb til 23.30, gleder meg så til å begeistre gjestene i dyreparken. Ha en fin lørdagskveld dere.

DIY tennbrikett boks

Se hva jeg har gjort med denne tennbrikett boksen. Ble den ikke litt søtere? Jeg føler jeg har lyst å gjøre noe mer med den, jeg må bare bestemme meg for hva.

Nå skal jeg på jobb. Gleder meg til en ny dag med litt sol og fine gjester i parken. Elsker jobben min!

Hva skal dere idag?

DIY klokke

Jeg hadde en gammel playboy klokke, flaut å nevne det, men på den tiden visste jeg ikke hva det var. Derfor trenger klokken et nytt utseende. Og siden vi trenger en klokke på jobb, så bestemte jeg meg for at jeg bare måtte få gjort den ferdig idag.

Her ser dere forandringen. Den har ikke fått tall enda, men det kommer.

Det eneste jeg gjorde var å demontere den, klippe til et passende papir og sette den sammen igjen. Kjempe lett!

Hva syns der?

DIY Scrapbook

Ferdig med scrapbook/albumet. Etter ti timers hard jobbing ble jeg endelig fornøyd. Den kunne selvfølgelig vært enda bedre, men da må man opp i pris. Og jeg syns egentlig trehundre begynte å bli nok.

Tror ikke jeg skal legge ut flere bilder, siden hun ikke skal få den før 21.juni. Men en liten sneak peak får dere. Ha en fortsatt fin søndag.

DIY album

Jeg holder på å lage en album til samboeren min. Hvor det er bilder fra det siste året som vi har bodd i leiligheten sammen. Jeg elsker å gi gaver, men mest av alt gaver som har en mening. Håper jo hun blir glad :) Og at hun ikke ser dette, siden det er en overraskelse.

Dette er bare midlertidig. Skal gjøre en del ut av det. Så dere får ikke se mer før den er ferdig. Har du lagd en scrapbook før? Noen gode tips?

Oversikt over DIY innleggene

1. http://stucksomstudent.blogg.no/1332581780_gjr_det_selv_skolisse.html

2. http://stucksomstudent.blogg.no/1336161538_diy_oppbevaring_av_sy.html

3. http://stucksomstudent.blogg.no/1336160168_decoupage_film.html

4. http://stucksomstudent.blogg.no/1335556974_diy_skjortepynt.html

5. http://stucksomstudent.blogg.no/1334909230_diy_mobilholder.html

6. http://stucksomstudent.blogg.no/1334486115_diy_armbnd.html

7. http://stucksomstudent.blogg.no/1334484140_diy_inspirasjonsbok.html

8. http://stucksomstudent.blogg.no/1333813037_diy_oppbevaring.html

9. http://stucksomstudent.blogg.no/1333557871_gjr_det_selv_kortsaml.html

10. http://stucksomstudent.blogg.no/1332067173_gjr_det_selv_missing_.html

11. http://stucksomstudent.blogg.no/1332409958_gjr_det_selv_eske.html

12. http://stucksomstudent.blogg.no/1332099712_gjr_det_selv_klesskly.html

13. http://stucksomstudent.blogg.no/1331646852_gjr_det_selv_pskeegg.html

14. http://stucksomstudent.blogg.no/1331912873_gjr_det_selv_ledning_.html

15. http://stucksomstudent.blogg.no/1331888878_gjr_det_selv_spagetti.html

16.  http://stucksomstudent.blogg.no/1331323323_pynt_hretelefonene_di.html

17. http://stucksomstudent.blogg.no/1329745765_diy_kalender.html

18. http://stucksomstudent.blogg.no/1326546659_diy_tidsskriftsamler.html

19. http://stucksomstudent.blogg.no/1332583493_gjr_det_selv_pskeegg.html

20. http://stucksomstudent.blogg.no/1331793809_gjr_det_selv_esker.html

21. http://stucksomstudent.blogg.no/1330013905_diy_belte.html22. http://stucksomstudent.blogg.no/1333383033_gjr_det_selv_klesstat.html

Håper jeg kan oppdatere den uten at den publiseres på nytt. Unnskyld at jeg er så fraværende for tiden.

Distress ink

video:distress ink
Noen som vet hvordan man bruker distress ink? Gjør jeg det riktig, for jeg syns ikke det ble noe fint... 
( Haha, kikket litt på youtube, og skjønner at jeg har missforstått skikkelig. Får lære meg litt teknikker, før jeg viser dere neste gang :) )

DIY oppbevaring av sytråd

Før: Et enkelt søtt Norges glass.

Etter: Søt oppbevaring for bånd og sytråd. Skal lage sånn pute på toppen til nåler. Men har ikke materialer til det her. 

Kunne du tenkt deg å brukt et Norges glass til det?

Decoupage film

video:decoupage ferdig
Resultat:Har fått en del spm om ikke jeg kan filme noe av det jeg lager. Prøvde meg derfor på det idag. Men hjelp å lang tid det tar. Jeg må først filme, så sende litt og litt på mail, konventere det, sette klippene sammen og redigere, konventere igjen og så vente til den har lagt seg inn på bloggen. Men føler jeg må gi litt av meg selv, siden dere fortsatt besøker bloggen min. Det er en skikkelig amtør film, men nybegynner er nybegynner. Ignorer kvalitet og skriften i midten, det ble sånn fordi jeg brukte det konventerings programmet. Si hva dere syns! Jeg lever, og lover å oppdatere dere inni mellom! :) 

DIY skjortepynt

Et lite tips til dere fra lillesøsteren min. Forny en gammel skjorte med noen billige øredobber.


Øredobbene er kjøpt på h&m for 20,- fordi de manglet et par. Opprinnelig pris er 49,50,- 
Jeg bruker ikke slike skjorter, men syns det er pent på andre. Derfor kommer tipset fra lillesøster. Man kan selvfølgelig velge akkurat det man selv vil, gå for casual eller litt mer pyntet. 


Har du prøvd dette?

DIY mobilholder

Jeg har letet lenge etter en sånn pen greie til å ha rundt halsen til å ha mobil og penger oppi. Var innom i en veske butikk på onsdag, og der kostet en slik 750,-. Det var ikke helt den prisklassen jeg hadde tenkt meg. Men når jeg kom hjem så plutselig dukket det opp en ide i hodet mitt. Klarte så vidt å sove fordi jeg lå å prøvde å finne ut hvordan jeg skulle gjøre det. Under kan dere se resultatet.

Før:

Etter:

Den er litt elastisk, eller hva det heter. Så når jeg legger noe tungt oppi så henger den selvfølgelig. Men jeg har bare en liten kortholder oppi med kortet mitt. Slik at det ikke skal bli stjelt.

Hva syns dere?

DIY armbånd

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å dele dette med dere. Men så gjør jeg det allikevel, det kan jo være det er noen som kunne tenke seg å gjøre det samme. 

Alt du trenger er sånne som ikke har noe navn (sånne til å åpne brusbokser) og silkebånd.

Jeg strevde skikkelig lenge med å finne ut hvordan jeg skulle få det til, og trodde jeg hadde fått det til på første raden, men så kom jeg til andre raden og gjorde alt omvendt vei tror jeg, og da ble det mye penere. 

Først ned i hullet. 

Opp av det andre hullet.

Og ned igjen i det tredje hullet. Fortsett slik til du er ferdig. Her ser det litt slakt ut men så bedre ut på kjæresten min sin hånd. Tenkte jeg skulle spare dere for hans hårete arm. Haha. Han syns det var fint, så han fikk det.

Noen der ute som elsker cola som hadde syns dette var kult?

DIY inspirasjonsbok

Det var ei som spurte om hvordan bryllupet vårt skulle være og hvordan drømmebryllupet ville vært. Så jeg tenkte jeg kunne dele bryllupsinpirasjonsboken min med dere. Dette er bare begynnelsen og test utgaven egentlig. Jeg kommer til å lage mine egne ting slik jeg liker det og ta bilde av det for så å lime det inn i en annen bok. Dette er ikke mine bilder, så da føler jeg ikke det blir så veldig personlig og kopiere andre sin bryllupsstil. Bildene er printet ut i sort hvitt for at man skal slippe å ta hensyn til fargen. Så har jeg limt bildene inn i en gammel bok som jeg allerede hadde ordnet litt i som et skoleprosjekt. Derfor har det blitt en litt bedre helhet i boken. Dette er som sakt ikke bilder som er tatt av meg.

Ville dere hatt en slik bok med bryllupsinspirasjon?

Russebukse

Hei søte ♥ Håper dere har en veldig fin fredag. Det har jeg. Igår gjorde jeg litt på russebuksen min, siden jeg fikk kjøpt inn nytt decoupagelim og glitter. Så dere får lov å se. 

Lommene før.

Lommene etterpå.

Selene har jeg pyntet med glitter. Som garantert ikke kommer til å være der for alltid.

Også festet jeg en søt cupcake på lommen foran. Nå er jeg veldi usikker på om jeg skal ha så mange stryke merker. Selvom jeg har noen jeg kunne tenke meg  ha på. Også tror jeg det blir litt diamanter og kanskje noen perler. Vi skal ha russedåp imorgen, så da kan jeg få noen til å ta bilde av meg med den på, så dere får se. 

Hva syns dere? Er noen flere der ute russ i år?

DIY oppbevaring

For en stund siden reddet jeg en cocacola papp pakning fra å ende sin død i søppla. Jeg gransket ned i mine innerste tanker om jeg ikke kunne gjøre noe med denne så jeg kan bruke den. Jammen meg så kom jeg på en lur idè. Og de av dere som ønsket flere DIY innlegg får et her. 

Fra en gammel sånn bære greie til cocacola glassflasker til en bedre oppbevaring. 

Først så malte jeg den invendig. Angrer på at jeg gjorde det. Den var egentlig sånn papp aktiv, og det var finere enn rosa. Etterpå så dekket jeg alle synlige flater med "gavepapir".


For å skjule litt kanter og få litt mer flyt limte jeg på en del bånd. 

Jeg syns det ble litt vel mye, men resultatet var absolutt bedre. 

Så er det de lommene oppi så jeg kan ha den som praktisk oppbevaring.Nå skal jeg løpe ut å plukke litt påskeliljer før vi tar turen til tante og onkel og feirer farmor som er 75 år idag. Du er best farmor.

Hva syns dere?

DIY kortsamler

Jeg har så mange kort og brev fra jeg var mindre som bare har lugget i en eske i skapet. Nå har jeg endelig funnet en løsning på hvordan de kan bli mindre rotete. 

Du trenger:

Kort, hullemaskin og metallringer.Så lager du hull i alle kortene. Husk å få avstanden mellom hullene helt like. Det tenkte jeg ikke på, så måtte lage to forskjellige. Så husk det!

Så trer du ringene i hullene. Og vips så har du alle kortene etterhverandre som en bok. 

Har du mange kort du gjerne ville holdt styr på?

DIY klesstativ

Hei søte! 

Jeg har hatt litt problemer med å logge meg på pga hackingen av blogg.no. Lagde egentlig et innlegg igår, men så ville jeg ikke poste det for jeg ble ikke helt fornøyd med resultatet. Så jeg skal prøve meg på nytt en dag denne uka så får dere se om jeg blir fornøyd. Idag har jeg iallfall lagd noe jeg har ventet lenge på. Tidligere i februar var det vel, så skrev jeg et innlegg hvor jeg begynte på en klesstang. Og idag ble den ferdig. Håper dere har lyst å se! 

Veggen er fin og er min, klærne er fine og ikke mine. De har jeg lånt av søstra mi for å illustrere. Håper dere likte den. Det gjorde jeg! :) Håper dere har en fin påskeferie også.

Hva syns du? 

DIY påskeegg

Jeg fikk et tips fra venninna mi Viktoria om at hun hadde sett noe søtt i lev landlig bladet. At de hadde pyntet påskeeggene med gåsunger. Og det måtte jeg jo bare prøve! Plukket en halv pose med søte gåsunger (noen kaller det andre rare ting.)

Først så maler du et påskeegg med motiv med maling. Jeg har valgt hvit.

Så må du ha en god lim. Jeg limte en tynn strek rundt halve kanten og satte på gåsungene, en og en samme vei. Så tok jeg lim på andre halvdel og tok på gåsungene. Som du ser på bildet over er det tok rekker.

Slik gjorde jeg med begge lokkene. 

Og så satte jeg dem sammen og knyttet et bånd rundt. Noen som sa jeg er glad i silkebånd?Takk Viktoria for ideen! Elsker den. Var verdt de tre episodene med gossip girl. 3x41 min.

Hva syns du?

DIY skolisser

Igår kom jeg plutselig på noe jeg hadde lyst å gjøre med de nye støvlene mine. Elsker støvlene men syns lissene er i overkant veldig kjedelige! Ut av det blå fikk jeg bare en ide om at jeg skulle bytte dem ut med silkebånd!

Før:

Tok først av lissene før jeg begynte å tre i silkebåndet.

Før og Etter. 

Jeg likte egentlig litt at båndet var så langt, men kommer nok til å klippe det kortere.


Hvilken syns du var finest? 

DIY bryllups eske

Nå skal jeg vise bryllups esken min. Lagde den for et år siden, men vil vise dere allikevel. Her samler jeg ideer og ting til bryllupet til meg og min forlovede. Bryllupet blir ikke i år og mest sannsynlig ikke neste år. Men etter det må det jo nesten være på tide. Jeg elsker å planlegge, så kan si at jeg har kontroll på mye allerede.

Fra å være en skikkelig kjedelig pappeske, klarte jeg å forvandle den til det litt bedre.

Jeg har bare brukt decoupage lim, pensel og serviett. Også har jeg limt på et silkebånd.

Hva syns dere? Kunne dere brukt den til å samle bryllups ideer?

DIY gave tags

Lagde også disse tags'ene igår. De fleste bruker jo handmade by stempel, men jeg begynner å syntes at andre ideer kan bli brukt. Derfor satte jeg meg ned å prøvde å finne ut noe spennende og pent. 

Dymo og stempel på merkelappen. Elsker både stemplene mine og dymoen min.I jula ble jeg inspirert av tanta mi som satt og strikket kluter. Eller hun  hadde strikket dem ferdig og gav dem sammen med noen søte såper i julegave til kollegaene sine. Jeg syns dem var så søte så jeg strikket noen i jula jeg og. Idag festet jeg på tags'ene for å se om det passer, og det gjorde det? Syns det ble litt søtt jeg. Men tror jeg beholder klutene selv :) 

Pleier du å skrive handmade by hvis du gir noe du har laget i gave?

DIY klessklype ukedager

Disse klesklypene lagde jeg egentlig for rundt et år siden. Men vil jo dele det med dere uansett. Så satt sammen en liten DIY på morgenen. 

Klyper med forbokstaven til alle ukedagene våre. Jeg har enda ikke brukt den til noe ukedag relatert. Men det kommer vel med årene. 

Alt du trenger er: 

Maling og pensel

Klesklyper (umalt)

Trebokstaver, magnet og lim

Først så maler du 7 klesklyper i den fargen du ønsker. 

Så limer du på bokstavene med et godt lim. Jeg har brukt limpistol på mine. Men allikevel hadde den ene falt av. 

På baksiden må du lime på en magnet hvis du ønsker å kunne henge dem opp. Et annet alternativ er å henge en tråd igjennom, eller finne på noe annet lurt hvis du ikke har magnet tilgjengelig. Ikke at jeg tror dere egentlig har bokstaver heller tilgjengelig i dette sekund :)

Fikk et spm om ikke jeg hadde bloglovin, trodde ikke jeg hadde det. Men så hadde jeg! Så hvis dere vil følge meg så kan dere gjøre det på denne linken. bloglovin Da kan dere enkelt se om jeg har postet noen nye innlegg. ( ps. tror det er noen andre som har laget den, for jeg har ikke. Men har fått lagt den inn på min mail iallfall. )

DIY missing socks

Jeg lagde litt forskjellig idag før jeg dro på jobb. Men så plutselig fikk jeg så dårlig tid at jeg bare fikk laget ett innlegg. Så poster det til dere nå, så kommer det et til kvelden. Ha en fin søndag dere, jeg koser meg på jobb :)

Jeg lade blant annet  snor med klesklyper hvor jeg kan henge alle sokkene jeg bare finner en av. Syns denne ideen var genial. Og tror jeg må henge den hjemme hos mamma, for der er annen hver sokk savnet! 

Du trenger: 

Klesklyper

Maling og pensel

En snor og noe å henge snoren opp med. Jeg har brukt tavlekitt for å ikke lage noen merker. 

Først så maler du de kjedelige klesklypene. 

Så trer du de på en snor, knyt gjerne en knute så ikke alle renner ned mot midten.

Så lager du er forklarings skilt eller lapp, min er bare foreløbig. Så henger du den opp på veggen. Og vips så kan du finne de savnede sokkene! 

DIY ledning oppbevaring

Jeg har flere tips å komme med til dere jeg. Har alltid syns at ledninger har vært noe styr. Til jeg en dag så en god ide. det ble ikke helt likt som hun jeg så det av, men skulle jo heldigvis ikke være likt heller. Må nok gjøre noe mer med de etterhvert, men akkurat nå vet jeg ikke hva jeg skal gå for. 

Du trenger: tomme doruller og en dymo. Putt ledningen du ønsker å skjule, sortere, skille fra hverandre inni dorullen og merk med dymoen hva som ligger inni. Mobil laderen og ipad laderen min får ikke plass da. Må finne på noe annet lurt til dem. 

Sikkert ikke alle som liker det, men jeg syns egentlig det er litt kult. Og ikke minst praktisk. Skulle vist dere et bilde før, så hadde dere skjønt det.

DIY spagetti oppbevaring

Fra pringles chips til spagetti oppbevaring

Jeg så dette kule bildet og tenkte på hvor lett det faktisk er å lage spennende oppbevaringer. Denne ser jo litt kjedelig ut, så jeg videreførte ideen til min egen.

Fra en kjedelig pringels eske som hadde havnet i søppeldunken til en litt mer spennende spagetti oppbevaring. En pringles pakke koster vel kanskje 30,- og maling til å male den bruker man vel rundt 10,- fra et malingsspann. Så man kan få en fin spagetti oppbevaring for rundt 40,- , men hvis du skal kjøpe det på en interiør butikk så blir de fort veldig mye dyrere.

Alt du trenger er å male den noen strøk med en farge du liker. Jeg har også brukt dymoen min og skrevet spagetti. Dymoen er kjøpt på clasohlson for 99,-. Elsker den!

DIY esker

Et lite triks som nesten alle kan klare å få til. Ulempen er bare at du trenger maling, om den kan være litt dyr. Husker iallfall at jeg trodde den skulle være billigere. Men egentlig så er det verdt det, når man ser hvor mye man kan bruke et malingsspann til. Jeg har iallfall malt en del ting og den er ikke halv tom enda. 

Jeg har spart på noen esker som jeg tenker kan være greie å bruke til å ha noen av hobby tingene mine oppi. Men de var så kjedelige! Liker at alt ser bra ut egentlig. Tenkte faktisk ikke på at jeg bare kunne male dem med et par strøk med hvit maling før jeg malte eggene her den ene dagen. Og derfor måtte jeg bare hive meg rundt og male dem med en gang!

Du trenger: 

Maling 

Pensel 

Og noe å male på! 

Jeg hadde en gammel GOSH eske som jeg fikk noe sminke i til jul, og den er jo faktisk gelt genial med det lille vinduet. For å ikke få maling på den gjennomsiktige filmen, tok jeg tape og tapet langs kantene. 

Her ser du godt forskjell på noen strøk og mange strøk. Så det trengs absolutt veldig mye tålmodighet. Lurt å gjøre noe annet imens, slik at du ikke må sitte å vente mellom hvert strøk med maling. Det ble ganske fint til slutt? Fra å være kjedelige esker til å bli litt søtere. Tenker jeg skal gjøre noe mer med dem, men må tenke litt mer igjennom det først. Tok egentlig et bilde før jeg begynte å male, men så hadde jeg ikke satt i minnekortet. Så da kom ikke det med. 

DIY påskeegg

Før. Påskeegg fra nille 1,- stykk.

Du trenger:

Påskeegg

Maling

Decoupage lim

Pensel

Serviett

Bånd til sløyfe

 1. Først starter du med å male påskeeggene hvite. Dette gjør jeg så det skal bli finere når det hvite skinner igjennom servietten isteden for det gule.

 

2. Etter at malingen har tørket helt. Kan vi begynne på decoupagen. Da trenger du decoupage lim og en pensel og selvfølgelig serviett. Du begynner med å smøre decoupage lim på et lite område. Så bretter/legger du servietten over og tar litt lim over servietten også. Du bruker bare et av de tre lagene på servietten. Hvis du ønsker kan du knytte et bånd rundt dem. Se så søtt! 

Pynt høretelefonene dine

Jeg fikk en god idè her en dag. Jeg ville pynte de kjedelige øreproppene/høretelefonene mine med noe. Kom til slutt frem til at jeg kunne bruke perler som jeg kunne tre opp over ledningen. Og det ble det til. 

Du trenger perler i den fargen du liker, en kniv og en skjærefjøl.Du må kutte perlen loddrett slik at den kan åpnes.

Så er det bare å tre perlene på den lange ledningen. Du trenger litt tid og en god del perler. 

Litt mer spennende enn de kjedelige gamle! 

DIY klesstativ

Jeg har pleid å bruke ipaden min til å blogge på denne bloggen, men plutselig her for kanskje to uker siden så skjedde det noe med denne blogg appen. Jeg fikk ikke postet noen innlegg for det kom bare at kategorien ikke fantes. Jeg trodde selvfølgelig jeg var den eneste dette gjaldt og gav litt opp. Men så så jeg plutselig en dag at de hadde lansert en ny blogg app fordi det hadde vært problemer med den forrige. Så nå kan jeg endelig begynne å blogge litt igjen. Har utrolig mange gode ideer på lur, og har fått lov å bruke bloggen som en frodypningsoppgave. Så må egentlig bare hive meg i det og gjøre mitt beste. 

 

Jeg er hjemme hos foreldrene mine på en lang helg. (Jobbe med særemne helg) Tenkte derfor jeg kan benytte dagene til å sanke og sortere litt ideer som flyter over alt. Nå skal jeg bla ned å finne en sag og gå ut å finne meg en gren/stokk som den over. Og hvis jeg finner noe maling skal jeg male den mens jeg er her. Hvis ikke får jeg male den neste gang jeg er hjemme.

Oppdatering: 

Jeg har kommet så langt på klesstativet jeg lager. Blir ikke ferdig i helgen siden jeg ikke har kvistlakk, men skal gjøre den ferdig i påske ferien. Så gled dere sammen med meg.

Syns du det var en pen måte å henge klærne opp på? 

DIY belte

Jeg lagd et belte ut av stoffet som var igjen fra armene på kjolen. Ettersom kjolen er veldig vid når den er på, så passet det veldig fint. 

 

Før.

Etter.Jeg ble veldig fornøyd og det var egentlig veldig lett å lage. Det ble ikke helt perfekt, men man ser det ikke så veldig godt siden alt er sort. Hvis noen vil vite hvordan jeg gjorde det, så bare si ifra. Så skal jeg prøve å lage et til imorgen og vise dere. Blondene nederst er bare midlertidig. Vurderer om jeg skal sy dem på, eller om jeg skal ha dem løse og kunne bruke dem på flere kjoler. 

Hva syns du?

DIY kjolerJeg ble skikkelig overraska over hvor fine de egentlig ble etterpå. Lykke! Jeg lagde også en slags blonde kant, som jeg bare mangler noen knapper på før jeg kan vise de her på bloggen. Og ut av de sorte armene lagde jeg et belte, siden den sorte kjolen er litt stor. 

Pleier du og gjøre noe nytt ut av noe gammelt?

DIY kalender

Idag tenkte jeg at jeg ville vise dere hvordan dere kan lage en kreativ kalender som kan brukes om og om igjen. 

1. Først må du klippe alle farge lappene slik at de passer til arket du skal lime dem på. Og evt arket slik at det passer i rammen.

2. Så må du plassere alle lappene og evt lime dem på hvis du er helt sikker på hvordan de skal være. Å lime dem på var det siste jeg gjorde, i tillfelle noe skulle gå galt. 

3. Hvis du har en dymo kan du gjøre som meg og trykke ut datoene på dymoen og så lime dem på. Eller du kan finne andre måter og lage datoen på. 

4. Sett alt inn i rammen. Ferdig! Mamma fikk den i bursdagsgave, siden hun fyller år idag. Ble veldig fornøyd og kommer til å lage flere. Nå kan man bare skrive med en tusj som kan vaskes bort. så man kan bruke den mnd på mnd. 

Kunne du tenkt deg en slik? 

DIY inspirasjon

Jeg har så fryktelig mange ting jeg har lyst å gjøre eller lage. Men tiden strekker desverre ikke til. Men jeg skal få gjort alt jeg vil. Er jo et mål i seg selv det.

Pluss uendelig mye mer jeg har funnet inspirasjon til å lage. Ble du inspirert?

DIY Tidsskriftsamler

Avansert overskrift. Men det de kalte det på ikea hvor jeg kjøpte disse papirsamlerene som jeg kaller dem. 


Ser at de til og med har satt ned prisen fra veldig billig til utrolig billig. For 15 kroner får du 5 slike "bokser" som du kan gjøre akkurat det du vil med. Jeg skal vise deg hvordan du kan få en så kjedelig boks til å bli veldig søt. 

Alt du trenger for å gjøre dette er en god pensel, decoupage lim (mitt lim er kjøpt panduro til 89 kroner og det varer nesten evig. Jeg har brukt det til kanskje 30 ulike ting og det er enda ikke helt tomt) man kan også bruke et annet lim, så lenge det er litt rennende og blir gjennomsiktig, tidsskriftsamler (mine er kjøpt på ikea) søte, kule, rare eller annen type serviett du liker. Lettest og bruke en type serviett som har "likt" mønster over hele. Ettersom hele servietten ikke dekker alle sidene og man må derfor skjøte dem. Da er det en fordel om man ikke må ta hensyn til at alt skal passe sammen. 

1. Det første man gjøre er å dele servietten i tre deler. Man trenger bare det øverste laget som selve printen er på.


2. Så begynner man å ta lim på en av sidene. Ta alltid litt lim om gangen, decoupage lim tørker fryktelig fort, så man rekker rett og slett ikke å ta så mye lim av gangen. Jeg pleier å begynne i den ene enden og jobbe meg over til den andre enden. 


3. Når man har festet hele servietten pleier jeg å gå over med et tynt lag med lim oppå også for å glatte ut litt bobler som oppstår hvis man ikke får nok lim over alt. Så dekker man hele tidsskriften med serviett. Husk at skjøtene er vanskelig å unngå og bør se så bra som mulig ut. 

Resultat. Det var litt vrient med denne typen serviett. Og du ser jeg bommet litt med å ta to like cupcakes ved siden av hverandre. Jeg så det faktisk ikke før jeg var ferdig. 


Dette er tidsskriftsamlinger jeg har laget. Den til høyre er ikke helt ferdig, derfor man ser skjøtet veldig godt. Man kan bruke decoupage metoder på det meste man ønsker en liten vri på noe man har fra før av. Tenkte jeg skulle vise dere andre ting jeg har dekorert med decoupage teknikk. 

Bibelen min fikk en renovasjon fra å være helt gul til å få blomster mønster. Love it! 

 

Jeg har også trent meg på å lage deoupage på noen små lerreter fordi jeg har fått et stort lerret jeg skal prøve meg på.

Bryllupsboksen min, her samler jeg alle ideer og inspirasjon til mitt fremtidige bryllup.Dette var bare noe av det jeg har laget, og dette er bare begynnelsen. Still gjerne spørsmål hvis det er noe du lurer på. 

 

Har du noen gang lagd noe med decopage? Jeg ønsker nye ideer hvis du har noe jeg ikke har prøvd. 

 

Hjørdis Isabell

Hjørdis Isabell

19, Kristiansand

Studerer reiselivsledelse på Bali fra aug-des :) Bloggen blir en "dagbok" fra eventyret på Bali.

Kategorier

Arkiv

hits