Bali

Today I am thankful

Idag er jeg i veldig godt humør. Til tross for veldig kjedelig eksamensskriving. Jeg har nettopp vært å henta noe veldig fint som jeg kjøpte på auksjon igår. Sosialkomiteen som jeg er med i her på Bali har hvert semester en stor auksjon for studenter og ansatte ved Gateway. Og igår fikk jeg ta del i den. Leverpostei boks og makrell i tomat, supper, taco krydder og melkesjokolade og en hel haug av andre NORSKE matvarer ble bydd opp i skyene. Den dyreste melkesjokoladen ble solgt for 600 norske kroner! Det er helt sykt :) Pengene fra matauksjonen går til en organisasjon som jobber med de fattigste av de fattige. Nemmelig barn i slummen i Jakarta. Jakarta er hovedstaden i Indonesia og slummen der er verdens tredje største. Det fantes en liten mulighet for at hele sosialkoniteen skulle få dra dit kommende helg, men det ble det desverre ikke noe av. Selvom jeg ikke får besøke formålet som noen av pengene fra auksjonen går til bestemte jeg meg likevel for at jeg skulle ha med meg noe hjem, uansett pris. Og det fikk jeg. Har så lyst å vise dere, men det får vente til julaften! Da skal nemmelig gaven pakkes opp. Hvem som er den heldige får dere heller ikke vite før da. Det inspirerer så utrolig å se så mye giverglede og jeg er glad jeg ble dratt inn i det. Det gjør alltid hjertet mitt godt å bidra med midler, selvom jeg ikke har så mye selv. Man kan aldri bli bli fattigere av å gi <3

Godjentene

Hva er vel bedre enn å sette seg ned på en fin resturant med bestejentene når hjemmeeskamen går deg på nervene. Bare en uke igjen og jeg kommer ingen bei. Godt å dele frustrasjonen med noen. Og litt mat, den var god når de bare fikk slengt den inn i mikroovnen igjen et par min.. Mat skal ikke være kaldt inni.

Jentene bestile mye forskjellig, blant annet blekksprut. Mens jeg gikk for en safe lasagne, som var kald i midten...

Kvelden ble brukt til enda mer eksamensskriving - utenom at jeg ikke kom meg noe videre. Og lesing av den spennende boka Idas dans. Ble ferdig og slutten var bare helt hjerteknusende <3

Sholahopsjolahei

Det går hett for seg med oppgaver. Etter at den ene nesten er ferdig er det på an igjen med to til og enda en. Dagene går til skoleoppgaver og hjemmeksamen. Google translate sammen med masse godteri har vært min trøst idag.

Jeg hamstret inn trøste godteri fordi jeg ikke klarte å konsentrere meg med å lese engelsk pensum. Men godteriet hjalp ikke. Får så dårlig samvittighet når jeg spiser godteri, skulle ønske jeg ikke fikk det. Spiste ikke alt dette altså, har en snickers igjen.

Etter noen timer gav jeg rett og slett opp, nation and nationalism meg i rompa. Og meg og Monika tok en lang - bokstavelig talt lang pause fra oppgave skriving. Vi dro for å vokse oss. Og det skulle vi ikke gjort. Noen timer senere er vi noen hår mindre men såre og forferdelige. Man får lide for skjønnheten sies det. Hadde man bare hatt noe skjønnhet å lide for.

Vi ble til slutt ferdige med hyl og tårer og kjørte hjemover. På hjemveien kjøpte vi middag som vi åt i senga! Hva skjer med verden?

Jeg blir nok i senga de neste tre ukene. Frem til alt av innleveringer og eksamener er ferdig. Og om en mnd er vi på norsk jord. Vil ikke....

Idas dans

Etter en dag med mange irritasjonsmomenter er det deilig å synke ned i senga og slappe skikkelig av. Strømmen har vært borte store deler av dagen og da er det ikke så lett med eksamensskriving. Men ble noen timers arbeid tilsammen.

Idas dans er en bok med mye mening. Den er skrevet av mammaen til Ida som er atten år. Boka handler om Idas liv fra den dagen hun får diagnosen leukemi. Jeg syns det er veldig spennende med sånne bøker, og det er de eneste bøkene jeg klarer å lese. Jeg blir helt oppslukt og lever meg så utrolig inn i rollen. Historen er sann og den er helt forferdelig. Jeg grein allerede på andre side. Annefales på det sterkeste sammen med Regine Stokke boka.

Barnehjems barna

Endelig. Kom barnehjemsbarna på besøk,noe jeg har gledet meg til siden mars. Jeg elsker å være sammen med barn og det å glede andre er det beste jeg vet!

Vi brukte mange timer nede på stranda med lek og bading og fikk være tett opptil barna. De var ville og elsket å bade i bølgene.

Den lille jenta her var nesten værst og løp uti gang på gang, og kom flytende opp på strand ved hver eneste bølge, men så var det på an igjen.

Hun kom bort til meg og lurte på om jeg hadde lyst på is, og den smakte veldig godt.

Etter noen timer med leking på stranda og leker på sportsenteret var alle slitne og vi fikk servert nasi goreng til middag. Barna fikk også hver sin goodie bag med en skrivebok, en tegnebok, en leke og litt godteri. Tror de var takknemmelige!

Goodie bags

Og ikke hvilke som helst goodie bags. Etter en skjønn frokost på bassengkanten og en time på flytemadrassen i solsteika dro jeg til cafeen for å hjelpe til med å lage goodiebags til barna fra barnehjemmet som kommer imorgen. Jeg gleder meg fryktelig mye. For meg er det ikke så spesielt som det kanskje er for andre, siden jeg har vokst opp med barnehjems barn. Men jeg tror jeg er den som gleder meg mest. Var jo dette jeg så frem til med turen til Bali, og endelig får jeg ta en del i det.

Barna på dette barnehjemmet har det veldig greit og har nok av utstyr. Men det de trenger er stort sett skoleutstyr. Så av oss får de hver sine to skrivebøker/tegnebøker, en skoleting eller leke og litt godteri. Håper de blir fornøyde og klarer å ikke krangle over hvem som har fått hva. Har vært ute for det før.. Takk til alle studentene som har vært med å bidra og fortsetter å bidra med penger.

Senere idag dro vi til Kuta for å spise på little Italy. Det var god pizza, god service og koselig.

Nå er det natta for min del, og middagstid for deres. Husk at dere skal stille klokka i natt. Sov søtt!

Nightmare

Idag har vært en spesiell dag. Mens jeg stod og ordnet meg i dag tidlig hørte jeg plutselig et skrik fra Monika som gikk rundt å spiste på frokostblandinga si. Noen minutter senere skriker jeg også, på undersiden av trappa opp til andre etasje sitter det en edderkopp. Ikke en liten søt en som jeg vanligvis ikke hadde brydd meg så mye om. Men denne er stor, og øynene som sitter midt på hodet stirrer intenst. Jeg bestemmer meg ganske fort for at jeg må drepe den, hvis ikke kommer ingen av de andre til å sette foten sin i villaen igjen. Men jeg skjelver så jeg nesten tisser på meg og har ingen plan om hvordan jeg skal få tatt den. Klokka blir fem over åtte og vi er seint ute til eksamens utleveringa. Men edderkoppen må dø, og det gjør den. Etter at jeg har tatt den tomme 19 liters vanndunken vår og presset den rundt helt til den blir skvist. Og vi kan gå trugt til skolen og få hjemmeeksamen. Lenge siden jeg har vært så redd for et dyr!

Og hvis noen tør å påstå at denne er liten, skal jeg vekke den til live, fore den opp og legge den personlig i senga dems! Da kan jeg love den ikke er så liten lengre. Litt frykt for at resten av familien skal komme siden jeg drepte den...


Nå er klokka 02.06 og jeg er klar for å ta natta. Det har vært en lang dag men en veldig fin dag. Håper på en produktiv uke hvor jeg kommer meg igjennom hjemmeeksamen i flerkulturell forståelse. Krysser fingrene for at det går bra.

Idag har vi vært sammen med bestejentene og lagd god middag og kost oss sammen med mye snikksnakk. Dere er gullverdt <3

Siden sist

Har vi besøkt enda et resort. Dette var veldig forskjellig fra de to andre fordi dette er bygget opp av gamle bygninger og bygger på økologiske verdier, noe jeg er veldig for.

På resortet drakk jeg en drikk som bestod av bare grønnsaker. Jeg hadde ikke store forventninger, men den var bedre enn den de andre hadde som var forskjellige frukter. Sunt kan være godt!

Spist taco (to ganger?) nam!

Sett fargede kyllinger, stakkars.

Og disse små stakkarsene. Har lyst å ta dem med hjem, i det minste slippe dem ut av disse burene..

Kjøpt godteri og vaffel!! i sosialkomite kiosken under kinoen. Jentene var litt bekymret for hvordan det skulle gå, så jeg kom å hjalp dem litt. Men de klarte seg veldig bra til tross for at vaffelene tok en halvtime å stekes på hver.

Gjort fryktelig mye skolearbeid. I senga...

Spist liebermann kakemann som jeg fikk av Monika som hun hadde fått i posten. Nam nam.

Spist god middag som jeg har laget. Det går ann å lage god middag selv på Bali.

Og spist en del is. Det er flere kalorier i en brusboks enn i denne boksen med is. Så spiser den med god samvittighet :)

Det har med andre ord ikke skjedd så fryktelig mye spennende. Det går for det meste i skolearbeid, i tillegg til at jeg har hart veldig lite energi for tiden. Håper at neste uke blir bedre og at innleveringer snart blir ferdig. Håper dere koser dere med snø hjemme, her er det bare sol og 30 grader.

Ayana resort

Vi har begynt med et nytt fag i studiet som heter serviceledelse. Det virker kjempe spennende og det er den første timen jeg har fått med meg så å si alt i en forelesning. Det har vært en lang dag, vi dro blandt annet på en fieldtrip med klassen til Balis mest lukseriøse resort etter forelesningen. Det er så gøy å få ta del i slike ting, og det er det som gjør studiet på Bali så spesielt.

Romantisk middag for to. Ja takk, kjære kom hit og ha middag sammen med meg. De har også en egen brygge hvor de kun har ett bord per kveld. Her er det første mann til mølla, og bordet bookes ofte mange mnd i forveien og brukes mye til frieri og anledninger. Romantisk! (bildet av bryggen er hentet fra flickr)

Resortet er mest kjent for sine mange bryllup. De har tre "kapeller" man kan ha giftemålet, og en stor hage hvor man kan ha fest etterpå. Jeg ble overlykkelig da jeg så at det var et par som feiret dagen sin i denne hagen. Og med perfekt utsikt fra middagsbordet fulgte jeg nøye med på tingene som ble gjort i bryllupet og snek til meg en del bilder, som ble veldig uklare pga lyset. Gleder meg så til det er min tur til å ha en perfekt dag!

Rock bar, en kjent bar som ligger på en klippe akkurat i utkanten av havet. Heldigvis var det ikke lang kø ned til baren og vi fikk ta en tur ned for å kikke. Her er det helt normalt at det er minst en time kø for å komme ned. Det er ikke så mange plasser, og en veldig eksklusiv og populær plass. Hit må jeg igjen!

Vi spiste også middag på en v de tretten resturantene (tallet er inkludert barer). Til og være et så fint resort tror jeg ikke maten begeistret så alt for mye. Noe gikk ned og noe ble værende igjen. Sjokolademoussen og hvitløksbrødet gikk iallfall ned, om ikke sammen.

Deler av det "normle" rommet. Til 3000,- natta. Tenk hvordan suitene og delux rommene er da!

Jeg kunne godt ha bodd her noen uker. Tror virkelig man kan bo på området og vil absolutt kalle dette et resort som tilfredsstiller de fleste behov. Bring me back!

Manicure

Her på Bali kan man få veldig mye for en billig penge. En times deilig massasje koster blandt annet bare 50 norske kroner. Skal du ha lignende i Norge må du opp i 5-600. Det er også mye billigere å ordne neglene her nede. Jeg ordnet tærne og fingrene for 200 nok og Trine fikk satt på sånne gele negler eller hva det het for rundt 2-300.

Tæneglene og fingrene mine fikk blomster. Blomstene er like fine enda og det er nesten to uker siden vi gjorde det.

Trine sine ble litt lange, men det var fint å se henne med lange for en gangs skyld. Spent på om hun har dem enda. Har du Trine?

Surfing

Til nå har jeg surfet tre ganger. Og jammen meg er det ganske lett. Mamma og Trine har også fått prøvd seg og de klarer det også. Sist vi var å surfet var jeg veldig sliten og begynte å surre skikkelig mye. Meg og surfeibstruktøren vår Nam prøvde å stå sammen på brettet mitt, men vi stod ikke så lenge før begge falt av. En dag skal vi klare det.

"Best mama inn the world", som instruktøren kalte henne. Hun satt i to timer å snakket med han på stranda. Han hadde kommet til Bali for å lære seg engelsk samtidig som han jobbet litt og tjente penger. Store deler av familien var desverre døde.

Veldig stolt over å ha ei mamma som surfer!

Tanah Lot Tempel

På fredag lå vi på stranda også dro vi til det kjente tempelet Tanah Lot på kvelden for å se kecak dance. Tror det må være den fineste plassen jeg har vært her nede. Hadde vi bare ikke stått to timer i kø på vei bort så vi hadde hatt litt mer tid der. Men vi fikk akkurat sett solnedgangen og kom tidsnok til kecak dansen.

Meg og Trine sin frokost utenfor villaen. Er så deilig å spise ordentlig frokost igjen.

Inni tempelet så kom det friskt vann ut av fjellet. Her på Bali tror de på at dette er hellig vann som kommer fra gudene, pga den hinduistiske religionen. Jeg smakte på det og det smakte vanlig norsk fjellvann. Så mest sannsynlig er det grunnvannet som kommer opp fra bakken, og det i seg selv er jo veldig spesielt.

Etter keack dancen fikk vi ta bilde sammen med dem som hadde det.

Meg og Trine var helt gåen på kjøreturen hjem, og var veldig klar for senga. Men når vi kom til porten så ser vi at jentene står og venter på taxi. Så vi hev oss med på bowling. Noe som var veldig koselig. Jeg tapte da.

Turtle Island

Forrige torsdag dro vi sammen med Monika og Marte til turtle island. Først ble vi kjørt til nusa dua hvor vi ble kjørt med båt ut til en plass vi snorklet. Jeg har aldri snorklet før, så det var veldig spennende å prøve. Uheldigvis fikk vi bare se et lite område hvor det ikke var så veldig mye spesielt.

Så tok vi båt videre til turtle island hvor vi fikk se og holde litt forskjellige dyr. Jeg elsker skilpadder og syns de er veldig søte, så det var midt i blinken for meg.

Veldig moro. Og mange gøye bilder!

Coconut

Igår spiste vi lunsj på stranden her nede. Et fireretters måltid rett i havkanten, med bading som mellommåltid.

Trine prøvde også å drikke av kokosnøtt for første gang. Grunnen til at du kanskje har sett for deg at kokosnøtter er brune, er fordi de tar av det utterste skallet for å få den lille brune kjernen. Denne gangen likte jeg faktisk saften/melken, og gravde ut noe av frukt kjøttet også. Verdt et forsøk!

Etter vi hadde vært noen timer på stranden gikk vi til bliss massasje for å få massasje. Og wow, angrer på at ikke jeg har gjort det før. Ny ukes must den timen med massasje.

Håper dere hadde en bra onsdag!

Dreamland

Tirsdagen dro vi til Dreamland beach og det var som drømmeland. Knall vakkert.

På stranden ble vi i mange timer. Helt til sola gikk ned bak skyene og magen rumlet.

På vei hjem måtte meg og mamma bare ha hver vår maiskolbe, hurra.

Så dro vi rett videre på resturant. Og spiste kjempe god biff. Det var også den dyreste middagen vi har hatt til nå, over en millioner rupia kostet den. Livet er herlig.

Ubud

På mandag leide vi taxi sjåfør Alfian. En kjempe koselig taxi sjåfør som også er litt guide. Han tok oss med på litt av vært.

Først var vi på en sølv fabrikk, hvor vi kunne se hvordan de lagde anheng til smykker og formet de ulike delene. De hadde også en tre etasjers butikk med nydelig sølv smykker.

Så dro vi å så på en butikk der de solgte utskjærte trefigurer, utenfor satt dem og lagde slike ting i tre. Og det var utrolig hvor mye fint de lagde.

Så spiste vi lunsj når vi kom til Ubud og kjørte videre til monkey forest.

Apene var utrolig søte og gjorde så forferdelig mye rart. Alt fra å drikke brus til å klarte på deg.

Videre gikk turen til noen tempel og inn i jungelen. Der gikk vi langt. Helt til vi gikk nedover og nedover og plutselig kom til eventyr verden. En elv som rant nedover. Der stoppet vi og badet i vannet som strømte nedover.

Like a dream <3

Taxi sjåføren vår kom ikke over hvor høy Trine er, og forestilte seg hvordan det hadde vært å hatt så høye damer her nede. Hihi, vi gav henne bare bort to ganger.

Fish resturant

På søndag kveld dro vi ut for å prøve en av de annerkjente fiske resturantene på Jimbaran stranda. Er man fra øya så liår en fisk!

Det kom noen søte gatemusikanter bort til oss og begynte å spille og synge og til slutt satt pappa og sang til jeg gikk en tur på stien. Koselig!

Vi spiste alt mulig rart. Blekksprut, krabbe, ræg, fisk, skjell, hummer og kreps. Stemning!

Kuta beach

Idag har vi vært på kuta beach å slappet av og surfet. Mamma og lillesøster måtte få prøvd seg de og, så da ble det en time med instruktør på alle tre. Mens pappa filma flinkingene sine som absolutt får det til!

Igår kveld rakk jeg å spise middagen som Cathrine hadde laget og den var kjempe god! Endelig hjemmelaget middag! Vi hadde kjøpt salat også, men den fant jeg plutselig ikke...

Og idag tidlig lagde jeg skikkelig frokost til meg og Trine, egg og bacon <3

Flinke mamsen<3

Til lunsj hadde vi "middag", har man ferie så har man ferie! Kommer et nytt innlegg imorgen om søndags kvelden :)

Shinta house

Igår hadde jeg eksamen i flerkulturell forståelse. Orientalismen, Levinas, flerkulturalitet og etnisitetvar det jeg valgte å skrive om. Krysser fingrene for en god karakter.

Etter eksamen hadde vi planlagt at vi skulle sole oss, men det var første dag med regn hittil, hvis man ikke regner med de to minuttene med styrt regn torsdagskvelden. Så det ble ikke noe strand. Ikke noe massasje og bare tid til å sitte inne å kjede oss. Så vi kjørte like godt bort å spurte om ikke vi kunne flytte inn i villaen "idag -fredag" istedet for lørdag. Og det kunne vi!

Byebye hotellrom, hello villa!

Meg og Monika på scooter med pakkenellikene våre... Det ble et par turer :)

Vi fikk pakket ut litt, også gikk strømmen. Typisk. All alone i den lille verden og ingen anelse hvor sikring skapet er i mørket! Jeg fant det til slutt og fikk skrudd på sikringen igjen, bruker nordmenn så mye strøm???

Fredag, er jentetid og Hilde og Marita tid! Så vi dro alle sammen og spiste. Det tok drit lang tid før vi fikk drikke og maten, men den var veldig god!

Biff <3 andre gangen jeg spiser det her nede. Har ikke dødd enda av syke dyr!

Senere på kvelden hadde vi kosekveld/iskveld i villaen. Nydelig.

Idag lørdag. Har vi pakket ut og kommet oss litt igang i vårt nye hjem. Vi har vært på carrefour å stor handlet. Jeg har til og med handlet dyne. Men den skal min kjære søster få lov å låne når hun kommer om en halv time sammen med foreldrene mine. Gleder meg!

Jeg er veldig fornøyd med rommet mitt. Tror jeg skal få det fint her sammen med alle tingene mine *kremt kremt *.

Nå lager Cathrine første middag i vårt nye hjem, men jeg får ikke smakt for jeg skal straks dra å hente besøket mitt på flyplassen. Håper dere får en fin lørdags kveld :)

Laxing tea

Monika våknet opp med kjempe vond hals, og har lugget rett ut ei god stund idag. Jeg har lest en del til eksamen. Matvraket prøver å ta til fornuften og sa neitakk til pizza idag. Det ble fitness frokostblanding og laxingte til middag istedet.

Etter laxingteen- en te som gjør at det meste skal komme ut, måtte jeg ligge en stund i fosterstilling og klage på vondt i magen. Nå venter jeg bare på et akutt do besøk midt på natta!

Her ute på terassen sitter jeg å leser til eksamen. Krysser fingrene og tror det skal gå bra :)

Villa!!

Idag i to tiden var meg og Monika og leide scooter. Med liten skrift, noen som kanskje føler seg litt utrygge der hjemme. Når vi stod der og ventet på scooteren, så kommer det en gutt bort til oss og lurer på om vi har planer om å leie villa. Og meg og Monika fulgte etter for å se om det kunne vært aktuelt. Uten å ane at fire timer senere hadde vi betalt depositumet og flytter inn lørdag morgen. Wow, det skal bli deilig.

Det kommer flere bilder til helga. Da kommer også verdens beste mamma, pappa og lillesøster<3 Gur som jeg gleder meg, og du å da så bra livet er! :D

Helg!

Det blir litt blogging i rykk og napp, delvis fordi jeg ikke ønsker å legge ut innlegg på innlegg om hva jeg har lest, hva jeg har handlet og hva jeg har spist. Og delvis fordi jeg bare har nett noen ganger og da prioriterer jeg som oftest andre ting. Håper på forståelse for det,for jeg er ikke i Bali for å verken blogge eller å sitte på nett. Så jeg er egentlig bare glad for at jeg bare har nett visse plasser.

Fredag:

På fredag dro vi til Kuta beach for å slappe av noen timer på stranda. Marte, Cathrine og Inge hadde vært der ett par ganger før og har begynt å bli kjent med de fleste som jobber der. De hadde kommet i kontakt med noen som drev med surfing. Og hadde avtalt at Marte skulle komme og surfe på fredag. Når vi kom dit hadde de instruktører til meg og Monika og. Så vi hev oss på to timer med surfe instruktør. Når vi gikk igjennom trinnene på stranda var jeg sikker på at dette kom til å bli UMULIG. Men det viste seg og være langt ifra umulig. Jeg kom opp på første bølge og stod helt inn til stranden. Og neste bølge og neste. Jeg kom opp på alle utenom en, men tre av dem mistet jeg balansen. Men jeg er fryktelig fornøyd og gleder meg til neste gang. Da er det ikke nybegynner lengre!

Etterpå dro vi på pizza hut og spiste pizza. Ironisk nok. Jeg er alltid seinest til å bestemme meg, men gikk for denne med ostefylt skorpe. Og rømme dressing <3

Senere på kvelden dro vi opp til villa villekulla og koste oss sammen med jentene. Beste ex naboene våre, som har vært veldig utilgjengelige fordi de har hatt eksamen. Og til fredag har vi vår første, så nå blir vi utilgjengelige. Jeg hadde håpt det skulle bli mer lesing i helga. Men jeg har lest veldig mye egentlig og har en blandet følelse om hvordan det kommer til å gå.

Lørdag:

Igår var det lørdag. Og på lørdager så sover meg og Monika lenge. Uansett! Vi gjorde egentlig ikke så mye, solte oss litt. Gikk med klærne til vask og slike ting. På kvelden dro vi på taco i villa villekulla og kula an. Haha. Drit digg med tacoooo. Og jeg er egentlig ikke så glad i taco.

Elsker den nye hatten min, og elsker ikke at de fleste legger på seg 10-15 kg mens de er her nede. Kan faktisk ikke tenke meg noe værre. Men jeg velger jo som regel selv hva jeg spiser, og det er ikke mye sunn mat. For det har de ikke hørt om her nede. Jeg er nok en av dem som legger på meg rundt 20 kg. For jeg har blitt et skikkelig matvrak!

Søndag:

Det ble sent inatt og. Og vi kom oss aldri opp av sengen. Nå er klokka halv fem, og vi skal straks gå å hente klærne våre på vaskeri og spise på resturanten jeg skrev om på torsdag. Gleder meg :) Håper alt er fint hjemme :)

Yesterday

Igår var vi på en kjempe fin hotellresturant og spiste middag sammen med klassen. Vi undersøkte om de hadde ledige rom på hotellet, men selvfølgelig hadde de bare ledig i oktober. Så vi blir nok stuck on Sari....

Black pepper beef, som var utrolig god!

Sjokolade mousse til dessert. Som at man ikke får i seg nok usunt.

Idag måtte vi si hade til foreleseren vår Georg Kamfjord. Som vi har blitt godt kjent med den uka vi har hatt han. Alle sammen fikk en søt liten blomst. Koselig :)

Uluwatu tempel

Idag har vært en lang dag. Fra 08-12 og fra 14-16 hadde vi forelesning. Og fra halv 5-20 var vi med klassen til Uluwatu, for å se på tempelet og en tradisjonell "seremoni". Dette er bare et skuespill og et lite utdrag av selve seremonien som holdes for nysgjerrige turister. Kecak & fire dance er en fortelling som spilles uten snakking. Alt var dans og sang og rare lyder fra skuespillerene. Veldig facinerende og spennende!

Til middag skulle meg og Monika prøve noe nytt. En slags kylling greie som ikke var noe god og som var alllt for sterk!

Uluwatu er kjent for den nydeligste utsikten. Og wow, jeg ble imponert!

Utsikt, flammer, dans, sarong, ville apekatter, tempel, utsikt, solnedgang, sang, turister og stemning har preget min dag! Drar der gjerne igjen.

Idetsiste

I det siste har det skjedd mye spennende. Men det har også blitt litt lesing til eksamen som er om halvannen uke.

Vi har vært hos beste "ex" naboene våre på innflyttingsfest i villa og endelig fått spist hjemmelaget mat. Meg og Monika angrer veldig på at vi sa nei til å flytte sammen med dem. Og kommer til å bruke mye av tiden vår i palasset.

Vi har tatt "tattovering" og kjøpt litt dill.

Og idag dro vi til Nusa Dua for å slappe av og sole oss. Der fant vi vår egen lille sand krok som vi lå og solte oss. Vi har til og med solt oss toppløs idag, noe som ikke er lov her nede. Men toppen kom fort på når vi så hvor mange som egentlig kunne se oss. You only live once.

Idag har vi hatt skikkelig paradis følelse og bildene viser ikke hvor vakkert det var.

Etterhvert dro vi opp på Bali collection og spiste middag og vi fikk endelig prøvd å drikke av en frukt. For å si det sånn, så smakte det ikke så veldig godt :)

Love my life <3

You hate your life

Den følelsen du får. Jeg får den iallfall. Ikke alle får den. Men jeg fikk den. Igår. Da meg og Monika satt i taxien på vei til carrefour - en internasjonal butikk. Taxien stopper fordi det blir rødt lys og vi synker ned i setet. Fordi vi hater kø.

Der, utenfor vinduet. I mørket. Kommer ei lita jente på alder med tante barnet mitt. Rundt seks år. Med hånden strekt ut foran seg. Med ET ønske denne kvelden. Og det er at bare noen, skal rulle ned vinduet og gi henne litt penger.

Jeg kikker opp på henne, møter blikket hennes. Øynene mine stivner i øynene hennes et lite sekund. Til jeg må snu meg bort. Jeg klarer ikke. Klarer ikke skue nøden i øynene hennes. Hun snur seg og går bort. Mest sannsynlig tenker hun tanker om meg, om hvor idiotisk egoistisk jeg er.

Jeg kan love deg at jeg hadde et stikk i hjerte etterpå. Det er en av de værste følelsene jeg har hatt. Jeg kunne gjort alt for at det øyeblikket kunne skjedd igjen, at jeg kunne rakt en løftende hånd ut til denne jenta. Og ikke minst gitt henne noe av det minst verdifulle jeg har - penger. Håper jeg ser deg igjen!

Hæla i taket

Eller ikke. De fleste studentene er nok på Hawaii festen på cafeen, her sitter jeg ved basseng kanten. Klokka er 23.44 og flaggermusene flyr om kapp over hodet mitt. Samtidig som jeg hører gekkoen eller hva det er som roper gekko gekko. Høres egentlig mer ut som den roper get me. Haha!

Til dere som har fått beskjeden om at jeg egentlig er albino. Så tror jeg at jeg trekker det tilbake. Jeg har lært at solkrem er bra, hvis ikke får man ikkw sove om natta!

Trening er også bra. Og jeg har hatt årets andre joggetur. Til flyplassen! Plutselig kom jeg ikke lengre, og ved gjerdet lekte det masse barn som strakk ut hendene og ville give me five. Elsker barna her! Og jeg har forresten aldri vært så svett som på den løpeturen. Langs HOVEDVEIEN. Var sikker på jeg skulle dø et par tre ganger.

Idag var det fredag derpå, noe som vil si at det er lørdag her på Bali. Idag ble det til og med mcdonalds til FROKOST.

Og i kveld dro jentene ut for å spise. Kjempe koselig, men overraskende dårlig mat på PepeNero. Ikke noe å anbefale elevene.

Jeg spiste nå iallfall midten! Nå skal jeg gå å banke forsiktig på døren så Monika får slept meg inn i sengen min. Håper dere får en fin lørdags kveld!

Yesterday

Igår var det meldt ti fot høye bølger på flere av strendene her på Bali. Når det er så høye bølger blir det litt bølger her i Jimbaran også. Så meg og Monika dro bort i enden av stranda for å se på surferene som surfet. Og du som det frister å prøve å surfe!

Litt bilder av surfere. Og litt bilder av lille meg i litt mindre bølger.

Hotellet - Sari Segara

Hotellet vi bor på heter Sari Segara og ligger i gaten rett oppforbi stranda. Området er gjerdet inne og du kommer bare inn gjennom en port der det er security. Noe det er på de fleste hoteller. Det er utrolig svært her og vi har det meste. To bassenger, rommene, resturant, butikk, klesbutikk, spa, biliard bord, ping pong bord, solsenger osv. Ettersom dette hotellet har et samarbeid eller noe sånt med skolen ligger også en av forelesningssalene inne på hotellet og biblioteket ligger i et eget bygg på området. Der har vi vår forelesningssal. Så det er to min for oss og gå til skolen.

Hotellet og rommet vårt:

Resturanten på hotellet:

Bassengene på hotellet:

Kjøleskapet vårt. Som er så fryktelig stort og fult..

Den største ulempen med å bo på hotellet er at vi ikke har noen mulighet til å lage oss mat selv. Kiloene baller nok på seg etterhvert...

Bloggkonkurranse her på Bali.

Gjerne stem på meg her som høstens Bali blogg. Det hadde vært gøy å vinne, men dere skal vite at det ikke er derfor jeg blogger.

http://www.gatewaycollege.no/Studiesteder/Bali/Gateway-paa-Bali/Bloggkonkurranse/

* Livet som student :)

Love my life!

I det siste har det bare vært fullspekket med moroheter. Alt kommer ikke alltid på bloggen, og jeg valgte å ta meg noen dager "uten" internett. Jeg ser ikke vitsen i å dra til et annet land for å sitte på internett. Det kan jeg gjøre når jeg kommer hjem igjen. Men her kommer en liten update fra litt av det som har skjedd.

Vi har tilbrakt noen timer ved basseng kanten for en gangs skyld. Jeg har badet i bassenget to ganger, men i sjøen har jeg badet kanskje 30 ganger. Hvem hadde trodd det? Selv med brukket tå går det ann å bade. Du overrasker stadig Hilde. Digg you!

Og vi har tilbakt noen timer i massasje stol. Litt behagelig, og ikke fult så behagelig. Fordi de mennene som promoterte stolene eller hva det heter bablet i vei, på noe som ikke lignet engelsk. Han ene skulle vite hvor gammel jeg var, så han sa nå old, men vi trodde han sa all all all? Og tilslutt ville han selvfølgelig ha et bilde. Hva er det med balinesere og bilder? Og vi har funnet en veldig bra resturant som heter lotus. Sier ikke hvor mange ganger vi har spist der. Mer enn en.

Og igår var vi å spiste sushi. Det var første gang jentene prøvde det, og jeg tror klumpen i magen bedret seg på både Marita og Hilde, mens Monika gikk derfra mer sulten enn når vi kom. Jeg liker det iallfall :)

Etter vi hadde spist sushi, dro vi på carrefour. (en stor internasjonal butikk hvor de har alt) Og Marita og Monika ordnet neglene.

Idag var det helt sick store bølger. Så vi turte rett og slett ikke bade. Så disse badenymfene fikk bli med på bildet istedet. Vet ikke helt hvem de er, men de viser bra hvor store bølger det har vært idag.

Idag har vi ikke gjort så mye annet enn å ha forelesning, tatt bilder på stranda, spist middag på lotus og betalt visum. Skulle aldri sjekket kontoen....

Nå er det snart zumba og lesing/ farging av hår. På det nederste bildet ser dere hvor mye det er blitt bleket i sola. Og da selvfølgelig bare på toppen. Så nå trenger jeg litt brunfarge. Ha en fin uke dere. Så blogges vi nok imorgen :)

Ps. Bildene blir en smule dårlige når jeg blogger fra appen og i tillegg legger di inn i sånn ramme. Men det må nesten bare bli sånn når jeg bare har ipaden med.

Bali safari park

Idag tok vi en spontan tur til bali safari park etter forelesningen som sluttet klokka 10. Det vi ikke visste var at det tok en time å kjøre med taxi, at det var litt dyrt og at det ikke kjørte så mange taxi idag pga seremoni tiden her på Bali.

Meg og Monika rei for første gang på kamel. Det var veldig morsomt og spennende.

Så fikk vi ta bilde med denne lille krabaten. Spurte om jeg kunne ta den med hjem, men kunne visst ikke det :(

Også matet vi denne søte elefanten!

Jeg var den eneste som orket å stå i køen en time for å kjøre safari bil. Og det angrer jeg ikke på. Vi kjørte helt oppi tigerene og løvene. Pluss en del andre dyr som lever på savanner og i Afrika. Sykt søtt!

Så spiste vi middag på lion resturant. Der vi hadde utsikt ut til løvene.

Kunne lagt med så utrolig mange gøye bilder. Har hatt en veldig veldig bra dag :)

Sunshine

Idag har vi bare hatt forelesning i flerkulturell forståelse fra 8-10. Når vi kom fra skolen skiftet vi fra vinter klær til sommer klær, spiste og dro på stranda. Idag har det endelig vært litt sol igjen. Den har vi saaavnet! Men, som Monika sa så var ikke bølgene så snille idag. Vi lekte oss og surfet bortover, da det plutselig kommer ei stor kraftig ei som slenger Monika i bakken. Jeg er redd vi kommer til å brekke både armer og bein en dag. Så i min stille søvn. Jeg tror jeg faktisk hadde sovnet hører jeg et hark og ser at Monika reiser seg. Ryggen var for vond til å ligge nede, så vi dro hjem.

Jeg bestemte meg for å nyte sola, og gå til en salong hvor vi så en dag at de vokset. (legger og sånn) Og jeg har spart siden jeg kom for å få lange nok hår til å vokse de, men etter å ha gått i en halv time kom jeg frem til en låst dør. Så jeg tror pinade jeg bare barberer de selv! Istedet dro jeg til frisøren og fikk barbert side cutten min igjen. Og på butikken og handler mer jeg ikke trenger... Monika holder nesten ikke ut med meg.

Litt av veien jeg gikk. Imorgen hørte keg at det skulle være en eller annen seremoni. Så nå skal jeg google og finne ut mere om den.

Havregrøt, bokser, skjærefjøl, hair mask og et fat til lysene trenger man jo. Monika hadde en fin kommentar:

Sier ikke mer..

Update

Idag har vi hatt fire timer forelesning, kjedet oss og lugget på stranda. Ikke alltid en fordel å begynne så tidlig på skolen og ikke ha noe skole vei. Man har ett par timer ekstra man må fylle med noe intressant. Og det er det til tider lite av.

Igår når jeg kom inn etter å ha blogget litt tror jeg, så sitter Monika vett skremt i stolen og peker opp på et monster dyr. Til å være en veps eller hva det var så var den enorm. Jeg er egentlig ikke redd for veps. Men etter at den fikk noen omganger med juling så var den temmelig sint og veldig skummel. Heldigvis fikk jeg med hjelp fra nabo rommet den ut på gangen etter sikkert en halv time med feiekost fekting (ettersom Monika pleier å låse seg inne på do når det kommer dyr!)

Idag har jeg skrevet første runde med postkort. Jeg hadde ikke nok til alle så jeg får sitte en dag til og skrive. Kanskje noen får et lite kort.

Våre skjønne naboer Marita og Hilde som er i ferd med å dra meg med på diett. Hilde til høyre brakk tåa her en dag, etter at en 9 kgs vekt rullet ned fra en benk og brakk den søte tåa hennes. Men hun bomper bortover og Finnmarkinger tar bare noen nordnorske gloser og biter tennene sammen. Idag har hun til og med begynt å trene igjen. Spinn hakka gærn den jenta!

Ute i gangen er det en farm av firfirsler og babyfirsler. Dette er kurt, også har vi kåre og jonny. Og den som lever på rommet vårt heter rosalinda og har gjemt seg for tiden. De er søte da!

Idag var første sosialkomite møte. Tror det kan bli utrolig bra og en god erfaring. Jeg har jo mye erfaring fra barnehjem, så det blir spennende og se om noen andre engasjerer seg i arbeidet. Vi håper vi skal få til å besøke barnehjem, funksjonshemmede, fengsel og kanksje slummen. Skulle ønske jeg kunne være med å hjelpe hver eneste dag. Og det kan jeg jo faktisk!

Slappe av dag

Idag har vi bare sluppet skikkelig godt av. Selvom jeg hater å slappe av, så har det vært ganske deilig. Vi lå også en time eller to på solsenger nede på stranda. Fikk til og med prutet idag også. Egentlig skulle de ha 20000 for hver av solsengene, men så fikk vi de ned i 15000 for begge. Så da fikk vi prøvd det også.

Nå begynner jeg å bli flink til å lage god frokost. Idag ble den litt sen, men veldig god.

Vi badet lenge istad, for å ta igjen for at vi glemte å bade igår. Og idag har det vært de sykeste bølgene. Den ene var det sykeste jeg har opplevd til nå. Jeg deiset rett i bakken og fikk veldig vondt. Så det var ikke noe gøy opplevelse. Jeg fikk et skikkelig brennsår først, men så ble det bedre og bedre. Nå ser det ikke så ille ut og blir nok bare et blåmerke imorgen. Det ble iallfall nok bølger for idag.

Haha, vi kan begynne å spare på all sanda som legger seg i bikinien når vi bader i bølgene. Dette lå i trusa mi idag. Føltes som jeg gikk med bleie.

Jeg fikk også tilbake klesvasken som jeg leverte igår. Kjempe fint og rein. Og strykt! Jeg elsker når klærne er strykt. Tror til og med de strøk trusene mine!

Nå ligger vi egentlig bare å ser på film. Og lader opp til en ny uke! Vi krysser fingrene for litt sol til uka! Håper dere har hatt en veldig fin helg :)

Hippie

Hippie var det kjæresten min kalte meg, jeg tenkte mer indisk når jeg kjøpte disse buksene som dere ser på bildet under.

Og jeg har putet for første gang i mitt liv (tror jeg). Egentlig kostet buksen 80000 og toppen 70000, men jeg klarte å få begge for 100000 rupia, noe som tilsvarer 67 nok. Sånn er det når man går på budsjett!

Laundry

Idag har jeg sendt avgårde min første klesvask. Så nå er jeg spent på om jeg får alt helt tilbake.

Shopping vs budsjett

Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Men vi endte opp på shopping idag. Vi har bestemt oss for å bo på hotellet hele semesteret, og trengte derfor litt ekstra utstyr og litt kos. Så da måtte vi avsted for å handle en del :)

I taxien på vei hjem.

Balkongen vår.

Endelig føler jeg at jeg kan være litt på hotellrommet og slappe litt av. Men ikke idg, for nå skal vi bade! Skrives kanskje senere, legg igjen en lyd da dere :)

3år

Igår hadde meg og kjæresten min vært sammen i tre år og forlovet i 8 mnd. Litt kjedelig at han er så langt unna, skulle så gjerne vist han alt her nede :)

Luwak - Gateway café

Nå sitter vi på Gateway Café og har akkurat spist chicken steak. Sammen med en i fra klassen. Vi har hatt en inspirerende introduksjon av faget produktutvikling. Og jeg gleder meg veldig til å begynne med casen vi skal jobbe med dette semesteret. Endelig kan jeg bruke det jeg lærte på første og andre videregående.

Middagen idag.

Gateway café

Room service

Idag tok vi oss frihet til å bestille roomservice pizza. Det var veldig handy og veldig godt! Så det kommer nok til å skje igjen.

Så hadde jeg min aller første yoga time før en sukkert på stranda i mørket :)

Day 5

Idag hadde vi første forelesning. Jeg er litt usikker på hvordan vi skal komme igjennom pensum, men med mye selvstudie tror jeg det skal gå.

Bensinen her på Bali får man kjøpt på slike vodka flasker.

Vi var på vei til å sjekke ut et senter som ligger her i området. På veien endte vi plutselig opp i et begravelsesfølge.

Den avdøde bæres på en seng/inni en seng inni den store gule greia også tar de den ut og graver den ned i jorda. Når vi kom tilbake fra senteret var begravelsen over.

Her henger klesvasken ute langs gatene. Dette er et vaskeri. Tror jeg bare vasker klærne mine selv jeg :)

Money money money

Her på Bali er det lett å føle seg rik, og det har ført med seg en dårlig uvane. Jeg har kjøpt alt jeg absolutt ikke trenger. Derfor skal jeg kutte ned litt. Her ser dere de balinesiske pengene ca. 1600.000 som tilsvarer ca 1000 nok.

Jeg har derfor laget meg konvolutter med 100 nok i for hver dag. Så jeg ikke bruker de på så mye tull og heller kan unne meg noe i slutten av uka :) flere som bruker mye penger der ute?

Day 4

Wow. Jeg er sliten. Idag begynte skolen, men det er ikke det jeg er sliten av. For forelesningen var grei og kjapp. Etterpå derimot, fikk kroppen seg et solsjokk og bølgesjokk på stranda. Så nå er jeg nok rød både utvendig og innvendig. Og kreftene har sunket til -10.

Idag har vi faktisk bare spist på resturang en gang, til forskjell fra de andre dagene. Detble knekkebrød til både frokost og lunsj og spagetti til middag. Jeg kjøpte meg ei pære igår og sånn grønnsaksskreller, så jeg kan skrelle og spise frukten de har her nede. Jeg er ikke så nøye, men jeg vil gjerne holde meg så frisk som mulig.

Her ser dere en av 'stiene' som smyger seg på hotellets område. Det er så utrolig vakkert!

Dette derimot er ikke så veldig vakkert, tror det er en sånn bønne ting. Men det finner jeg nok ut en dag. Ha en flott uke dere.

Day 3

Idag spiste vi frokost og lå runt to timer på stranden før vi dro til Kuta for å shoppe.

Vi var å handlet litt mat på carrefour, helt sykt hvor mye de har der. Også finner jeg ingen pålegg jeg vil ha... Lenge leve resturang frokost, lunsj, middag og kvelds.

To stk fine kjoler ble med meg hjem. Har laget en liste over det jeg trenger, og de stod absolutt ikke der.

Ha en fin kveld og en fin ny uke imorgen. Da begynner jeg på skolen, blir utrolig deilig med litt rutiner igjen!

Velkomst middag

Jeg har veldig lite tilgang på nett. Idag kom jeg på at jeg skulle sjekke et sted om det var nett, og det var det. Klokka er 22.11 her, så for dere som leser det så er den jo bare runt 3-4? Så noen ganger vil det nok bli litt forvirring.

Etter rebusen var vi en tur til Kuta, en litt større by som ligger ca 20 min med taxi fra skolen. Her må jeg bare skute inn at balinesere ikke kan kjøre verken vil eller scooter. Jeg er redd jeg skal bli drept hver gang. De har vel en regel, og den er : hvis noen utlendere kjører på noen lokale, eller motsatt så er set aldri ikke de innfødte sin feil. Og den lever de godt på. Vi var der bare en time, fordi de andre jentene trengte en kjole til velkomst middagen som vi hadde i kveld.

Jeg kjøpte bare ett par flipflopper som er greie å ha opp og ned til stranda. Skulle hørt på deg mamma :)

Så skyntet vi oss hjem og stelte oss og dro på Gateways åpnings/ velkomst middag. Det var veldig hyggelig. Men etter en lang dag var vi veldig slitne, så det var en del som tok kvelden tidlig. Nå sitter jeg her i et "smug" og blogger. Hører alle de andre studentene gå fordi 3 meter unna meg og tror noen har fått en del alkohol i seg.

Tre søte jenter vi har blitt godt kjent med.

Middagen vi spiste idag.

Så var det litt underholding og flamme show. Koselig! Nå er det natta for min del. Håper dere har en fin lørdag alle sammen.

Jeg lurer på om det er noen der ute som kunne tenke seg å ta et år eller semester i utlandet? Skriv gjerne litt i kommentarfeltet hvis det.

Day 2

Jeg hr fått en del nye lesere etter at jeg begynte å blogge igjen. Og det er utrolig hyggelig. Håper dere legger igjen en kommentar så jeg vet hvem dere er og om dere følger meg fast eller bare har vært innom en tur :) Dere må også gi tilbakemelding om det er noe dere savner her på bloggen.

Idag stod vi opp klokken 8 og spiste en dyr frokost klokken 9, vi trodde den var gratis. Men jeg måtte betale 50 nok for en skive med honning, mens venninna vår Hilde kjøpte en grei salat og en stor smoothie for 45 nok. Imorgen blir det ikke "frokost" frokost.

Etter frokost dro vi til stranden og slikket sol og bølger en time, og det merkes på områdene jeg glemte å smøre. Magen og øvre del sv lårene skal få hvile noen dager :)

Det så ikke så ille ut på bildet, men det er RØDT! Sammenlikn med krepsen. Klokken 12, dro vi på rebus løp i regi av skolen. Det var veldig koselig.

Day 1

Det første vi klarte var å forsove oss. Jeg hadde klart å stille klokken 5 timer og ikke 6... Så vi kom luskende inn på informasjons møtet halvannen time etter alle andre. Ikke fikk vi spist frokost før fem heller.

Det første vi gjorde da vi kom i går var å ta et bad på stranda. De sykeste bølgene. Vi fant ut da vi badet idag at når en voksen mann står oppreist går bølgene over hodet på en. Så de er større enn på bildet.

Hotellet

Her får dere se hotellet vi bor på. Helt utrolig bra, alt utenom at det ikke er internett på rommene...

Håper dere har det like fint som meg.

Airplane

Flyturen gikk kjempe fint. Laaaangt, men vi ble underholdt av tv serier :)

Maten på Gardermoen.

En av tre flymiddager. Så bedre ut enn det smakte :)

Kommer flere innlegg så fort det er greit nett igjen.

At the airport

Nå er vi på flyplassen. Gleder oss noe helt syyyyyykt! Har sakt hade til kjærestene våre og venter egentlig på avgang 14.15 :D Dette blir bra!!!!

Ready

Dette har fått plass i kofferten min som ikke veide mer enn 18 kg når jeg veide den.

Nå sitter jeg på bussen til Sandefjord, skal være hos kjæresten min til onsdag. Merkelig hvor fort tiden har gått og hvor mye jeg gleder meg. Dette blir fantastisk!

Sun burned

For første gang siden mars har jeg faktisk blitt solbrent. Kanskje ikke så lurt å være så solbrent før jeg reiser, men tanken om å ikke være helt albino på hele kroppen er jo grei.

Noen som har sol tips, så jeg blir litt brunere på de tre måndene?

4 dager til!

Tiden har virkelig flydd det siste halve året. Det er faktisk et halvt år siden jeg og Monika bestemte oss for å ut i verden. Så tre og en halv mnd med studier på Bali ble det. Idag er det faktisk bare fire dager igjen til vi sitter med sommerfugler i magen på flyet som først tar oss til Bangkok også videre til Bali.

Kofferten er fortsatt veldig tom, men jeg vet omtrent hva jeg skal ha med og har lagt det meste klart så det bare er å stu 30kg i den altfor store kofferten min.

Her ser dere noe av det som skal få bli med på eventyret. Og mer skal det bli. Etter tre-fire vaskemaskiner. Kommer dere på noe jeg må ha med? Så skrik ut i kommentarfeltet som er åpent for alle :)

hits