Anbefaling

Today I am thankful

Idag er jeg i veldig godt humør. Til tross for veldig kjedelig eksamensskriving. Jeg har nettopp vært å henta noe veldig fint som jeg kjøpte på auksjon igår. Sosialkomiteen som jeg er med i her på Bali har hvert semester en stor auksjon for studenter og ansatte ved Gateway. Og igår fikk jeg ta del i den. Leverpostei boks og makrell i tomat, supper, taco krydder og melkesjokolade og en hel haug av andre NORSKE matvarer ble bydd opp i skyene. Den dyreste melkesjokoladen ble solgt for 600 norske kroner! Det er helt sykt :) Pengene fra matauksjonen går til en organisasjon som jobber med de fattigste av de fattige. Nemmelig barn i slummen i Jakarta. Jakarta er hovedstaden i Indonesia og slummen der er verdens tredje største. Det fantes en liten mulighet for at hele sosialkoniteen skulle få dra dit kommende helg, men det ble det desverre ikke noe av. Selvom jeg ikke får besøke formålet som noen av pengene fra auksjonen går til bestemte jeg meg likevel for at jeg skulle ha med meg noe hjem, uansett pris. Og det fikk jeg. Har så lyst å vise dere, men det får vente til julaften! Da skal nemmelig gaven pakkes opp. Hvem som er den heldige får dere heller ikke vite før da. Det inspirerer så utrolig å se så mye giverglede og jeg er glad jeg ble dratt inn i det. Det gjør alltid hjertet mitt godt å bidra med midler, selvom jeg ikke har så mye selv. Man kan aldri bli bli fattigere av å gi <3

Intercontinental resort

Idag har vi vært å besøkt et helt sinnsykt hotell med reiselivsklassen. Aldri har jeg sett noe så stort før.

En av de fem resturantene.

Et av rommene, dette er bare halvparten og et basic rom.

Himmelsk <3 Hadde lett bodd her noen netter. Om det bare hadde vært litt billigere!

Vi fikk to omganger med forfriskninger. Heldigvis var jeg en av de som likte den.

Til middag hadde meg og Monika pizza quesadilla, ikke rart jeg føler meg oppblåst og litt større!

Møte med ambassadøren

Idag har jeg vært med å representert Gateway College på det norske konsulatet her på Bali. Sammen med fem andre tillitsvalgte, de som jobber på skolen og noen fra de to andre norske skolene på Bali hadde vi et møte sammen med den norske ambassadøren. Mest for å holde sammen, vite hva som skjer, forbedre tilbud og klarere hva som må gjøres hvis noe skulle skje. Jeg satt egentlig bare å lyttet å syns det var ganske intressant. Og plutselig skulle vi ha en presentasjonsrunde. Og de tre andre før meg presenterte seg. Og oppi hodet mitt surret linjene jeg skulle si. Helt til anbassadøren sa at jeg kunne jo ta det på engelsk. " Hi, my name is Hjørdis. And I am tillitsvalgt ved Gateway" Hadde vært bedre på Norsk!

Etterhvert lurte de også på hvorfor vi som er studenter her har valgt Bali. Og jeg så frimodig som jeg er begynte å fortelle. Lurer på hva som skjer. Noen ting er ikke så skummelt som andre ting. Jeg er ikke her for å feste, men for å oppleve en annen kultur. Bry meg om andre mennesker. Skaffe meg nye venner og rett og slett lære i et unikt miljø. Skape inntrykk og leve ut drømmer. Du, som jeg elsker å være her!

Anbefaling smeltet sjokolade

Hei søte! Postet alle de ferdige gjør det selv ideene mine i helgen. Så tar litt tid å opparbeide nye. Men har utrolig mange ideer på lur. Må bare handle materialer og få tid vet dere. Men idag skal dere få en anbefaling. Og det er å kjøpe en slik sjokolade smelter. Jeg kjøpte faktisk min på coop obs for 20kr. Og det er jo ingenting, for i andre butikker koster de gjerne 2-300,-. 

Alt du gjør med den er å tenne et stearinlys under den, og legge sjokoladen oppi. Lurt å kutte sjokoladen i litt mindre biter så den smelter fortere. Oppi der kan du dyppe hva du vil. Vi har prøvd med banan, jordbær, bringebær, marsmellows, kiwi, eple og grapefruit. Nå skulle jeg tenke ut hva jeg syns var best, men syns alt var best jeg! Eller eple var ikke fult så godt. Nå fikk jeg plutselig sommersteming. Flere som har fått sommerstemning i mars? 

Anbefaling av klesstativ

Bare et lite formiddags tips før jeg drar på jobb. Hvis ikke du allerede har et klesstativ, så anbefaler jeg deg å dra å kjøpe et med en gang. Det er så fryktelig genialt! Jeg kjøpte mitt for ca ett år siden, og jeg syns det er like praktisk den dag idag. Skulle bare ønske det var lengre, slik at jeg kunne hatt flere cardigan og kanskje noen singletter på det. For alt blir så mye mer oversiktlig enn hvis det ligger i et skap. 

Jeg sorterer mitt etter farge, for da blir det litt penere og mindre rotete. 

Jeg skulle ønske jeg kjøpte et stativ som hadde hatt noen form for plate nederst. Så jeg kunne satt sko eller liknende under. Men har heller laget meg en liten hylle krok. 

Også har jeg festet et slike bånd helt i bunnen av kjolene slik at jeg kan ha litt smykker og øredobber der. Rett og slett bare for å utnytte plassen.

Mitt stativ kjøpte jeg på coop obs for 199,- fordi det var litt nærmere enn ikea. Men vet at de også har en del ulike stativer. Virkelig verdt pengene! 

Har du et slik klesstativ? Hva bruker du det til? 

hits